2018. június 6., szerda



   Az "Hang, zene, mozgás" c. program a Budapest II. kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Sport és Informatikai Bizottságához 2018-ban benyújtott pályázatunk része.
   A két különböző bölcsődében májusban megtartott tréning kifejezetten a bölcsődei év befejező szakaszához nyújtott - reményeink szerint - segítséget, feltöltődést a gondozónőknek. A tréning, igény szerint, szeptember-októberben folytatódik. Az őszi alkalom majd az évkezdésre koncentrál.
A tréning megvalósulásáról a program koordinátora, Petus Márta írt összefoglalót:

               

"A tenger, mondtad..., 

s azóta ez az egy szavad jelenti számomra a tengert, 

s azt is talán, hogy te ki vagy."

                   /Pilinszky János: A tenger/



„Hang, zene, mozgás” 

Érzékenyítő tréning kisgyermeknevelőknek




  A II. kerületi Önkormányzat által kiírt pályázat része a kerületben működő bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőknek megajánlott programunk.
Két alkalommal, május 25-én és 31-én két-két bölcsőde kisgyermeknevelői részvételével valósítottuk meg pályázati programunk egyik részét.
Új célközönség, új lehetőség. A színházi próbákon, műhelyeken is gyakorolt dramatikus, zenei, mozgás elemeket egy számunkra ismeretlen környezetben próbálhattuk ki. Izgalmas volt a feladat. Hogyan, milyen formában, milyen feladatok segítségével tudjuk kicsit átalakítva, leegyszerűsítve, de a lényegét nem elvéve megvalósítani mindezeket ebben a körben?
A két alkalom után én, mint a program koordinátora, azzal az érzéssel gondolok a két délutánra, hogy jó volt ott lenni, jó volt részese lenni, jó volt előkészíteni a két délutánt. Szeretettel, nagy nyitottsággal fogadta a II. kerület Egyesített vezetője és a bölcsődék szakmai vezetői elképzelésünkről szóló tájékoztatásomat. Együttműködők, segítőek voltak a szervezésben és előkészítésben egyaránt.
Jó volt nekem, - aki negyven évet töltött el ebben a szakmában -, egy kicsit otthon lenni, egy teljesen más szerepkörben. Jó volt megtapasztalnom, hallanom, azokat a megnyilvánulásokat, gondolatokat, amelyeket a feladatok közben, és a záró-reflektáló körökben osztottak meg a résztvevők.
Nem valósulhatott volna meg azonban ez a program, ha színházunk két tagja, Zsófi és Éva nem fogadja szívébe azokat a gondolatokat, elképzeléseket, amelyekkel megkerestem őket, hogy létrejöhessen mindez. Fáradtságuk ellenére, örömmel és izgalommal állították össze a feladatokat. Egy kellemes, teázóban, megbeszéléssel töltött két óra után már tudtam, hogy nagyon jó dolog készül. A kis csapat összeforrt, egymást segítve az előkészítésben, a lebonyolításban. Ahogy a második alkalommal elhangzott, „alázattal” tudtunk együtt lenni.
Nem tudjuk még, hogy pályázatunknak mi lesz a sorsa, de az biztos, hogy akik részesei voltak a két délutánnak, elvittek valamit lelkükben, szívükben.
Jó volt veletek lenni, Zsófi, Éva! Köszönöm!!!

Petus Márta


Képek: Petus Márta



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése