2016. július 19., kedd

A Meglepetés Színház 2016 nyári szakmai táboráról


I. rész: Váli belépő



A jó emlékű pilisszentiváni szakmai táborok sora után megértünk a Vál-tozásra. S lett ez évi uticélunk Válon a Szent Mihály Major, minden kényelmet kielégítő vendégházával, szabad kék egével, tavaival, lovaival, tárt szárnnyal repülő gólyáival, napkeltéivel és naplementéivel, a tó és a nádas fényeit-hangjait ablakain át beengedő, mégis mindig csöndes kápolnájával, a kertkapuban Szent Mihály arkangyal védelmező, ifjú-harcos szobrával –nem utolsó sorban a major-gondnokkal és kedves családjával, házirendjével és szabályaival…




Tűző napsütésben utaztunk és igazi kánikula-időt fogtunk ki a tábor négy napjára – ennek okán többször csobbantunk az úszásra alkalmas tó tiszta vizében. És mérhetetlen jó volt felhőtlenül újra együtt! (Felhők persze voltak – lásd alább! )




Ahogy a váli major kis tavai rejtett tóösvényeken összetartoznak, ahogy a nádas zeg-zugain átúszhatunk egyik tág térből a másikba, úgy úszunk félelmes biztonsággal életünk színtereiről az életünket tükröző bibliai színterekre – mert a Gondviselés titkos ösvényei mindeneket összekötnek. Az évek során műhelyek, próbák, előadások folyama kovácsolta egybe kis csapatunkat, és a nyári táborok! A biztonság, hogy a zuhanót megtartja a többiek alkotta háló, hogy láthatatlan ajtók megnyílnak, s hogy áldott pillanatokban kifejezi magát a kimondhatatlan.

A szakmai tábor felépítése nincs a véletlenre bízva, bár természetesen ott működik benne a Véletlen… 

Két szakmai vezető – Ildikó és Tünde - építi fel műhelyekre bontva a tábor menetét, azon területekre összpontosítva, ahol fejlődnie kell a színészeknek és a zenei stábnak. 


...hamarosan folytatjuk... :)                                                           

                                                     (B. Éva- T. Zsófia)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése