2017. augusztus 1., kedd

Váli morzsák - 6. rész



 Kezdettől a szervezés lelke, mozgató motorja. Munkája kiterjedt a pályázatírás érdemi részétől az apróbb s nagyobb gyakorlati tennivalókon át egészen a fényképes dokumentáció megoldásáig. És miközben minderre figyelt és gördülékennyé tette előkészítő munkájával és folyamatos figyelmével tábori létünket, egyúttal teljes értékű tagja volt a zenészek csapatának. Sorolhatnám még, de inkább beszéljen ő: Márti, az alábbi beszámoló szerzője.

Újra Válon táborozunk


  Hurrá! „A biblia közel jön, nem holt beszéd és régi betű többé” című pályázatunk elnyerte a bírálók tetszését! A II. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Közoktatási, Közművelődési, Sport és Informatikai Bizottsága, 130 000.-Ft támogatást nyújtott. A támogatást a következő évadra történő felkészülést megalapozó tábor megvalósításához használtuk fel.
Ha Vál és tábor: logisztika, egyéb szervezések, Márti
Akkor kezdjünk is hozzá: Ki jön? Ki szállítja a cuccokat? Autósok és utasok társítása, csomagolás, pakolás, ki mit hoz a közös étkezésekhez, mi mennyibe kerül, szobabeosztás, ebédek rendelése, ki kér ágyneműt, stb. Levelek sokasága kering a levelezőlistán.
Július 6.-ra azonban minden összeáll. Én korábban érkezem Szent Mihály majorba, hogy a csapat érkezéséig átvegyem a szobákat, a konyhát, és a szükséges dokumentáció is elkészüljön minderről. A major kapuján belépve, kedves társaim is kerülnek. Két kutya kísér a házhoz, ahol személyesen találkozom eddig csak telefonos kapcsolattartóval, Máriával, és a ház gondnokával, Attilával.
Hú! A hivatalos tennivalókat éppen befejeztem és már nyithattam is a kaput az autón érkező csapatnak. Pakolás, hurcolkodás, teremrendezés, szobákban elhelyezkedés, egy rövid megérkezés, találkozás az ismert környezettel és az első ebéd is megérkezik. A táborkezdés logisztikailag megoldva!!!!!
Tábornyitás a kápolnában. Főszerep Péteré és Zsu-é. Bibliai igét választok. Hangosan olvasom, majd megosztom a körülöttem lévőkkel és ők is megszólítanak. Ízlelhetjük, megérintődhetünk az igékkel. Mindezek az igék végig kísérnek bennünket a tábor végéig, a ház valamelyik részén. A kápolnában, szobában, konyhában, a lépcsőházban, a ház falán, a közösségi teremben. Így lakja be a házat és érkezik meg közénk, Isten, Jessua és a Szentszellem.
A négy nap műhelyei alkalmával többször is megjártuk a poklot, a mennyországot, a sötétséget, fényességet, a mélységet, magasságot. A hangszerek társaimmá váltak és általuk teljes jogú alkotó társsá válhattam.
Ildikó, Tünde, akikkel közösen jártuk útjainkat. Megtapasztalva a kitaszítottságot, gonoszságot, a gyűlöletet, a fájdalmat, a gyötrelmeket, a bocsánatkérés, a saját magunkkal való szembenézést. Ilyenek vagyunk emberek. Esendőek, bűnre hajlók, kedvesek, vidámak, szomorúak, szeretetre vágyók.

Sabat: Lehetőségem volt a sabbati gyertyát meggyújtani, és együtt köszönteni a szent szombatot. /fény, bor, kalácstörés, só/ és elbúcsúztatni. /bor, illatos fűszerek, fonott gyertya, körmünkön a fény tükröződése/ Elmondhattam a csodálatos áldásokat, imákat és elmondhattam mindazt, amiről szólnak ezek a szokások, szertartások.
Testi-lelki felüdülés: Föld, víz, levegő, zene, mozgás, a testünk mozdulataink megélése. Hullámzás testben és lélekben. Hempergés a selymes fűben. Gurultunk, másztunk, kúsztunk, így keresve egymást, néha egymásba gabalyodva. Milyen jó is kicsit a föld közelébe lenni, érezni a fű illatát, a föld göröngyeit. Ez az idézet jutott eszünkbe, „lomha földi békák szanaszét görögnek.” Jó ott a földön lent lenni és elengedni a kötöttségeinket.
Még egy kis morzsa: Péter a kőszikla, levendula illat, báj, szépség, nőiesség ez Zsu. Marci-Júdása és Marci, Éva-Júdás, és Zenta mint föld és anya és a csodás bibliai ige olvasása. Ildikó- Tünde, akikkel együtt jártuk be a poklot és a mennyországot, akik figyeltek, izgultak, sírtak örültek velünk. Márti, mint értő és érző néző, és drága Béla a kamerával, aki megidézte Irént a kedvenc kendője mögött állva. Julika az örök fiatal és a tuti megmondó és gondoskodó. Sziszi, Dani Ádám és Évája?! Zsófi Kajafása és házasságtörő asszony játéka, a megvetettség-gonoszság gyötrő fájdalma. András apasága-fiúsága, Misi zenéje, milyen jó volt köztetek, lenni, együtt lenni! Köszönöm!
Jó volt újra Válon lenni. Köszönjük a lehetőséget a Szent Mihály major tulajdonosainak, kedves házigazdáinknak, és a mindennapi gondoskodást Attilának, Máriának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése