2016. május 4., szerda

Ígéretünkhöz híven folytatjuk a  a Teremtett világ megőrzése konferencián tartott bibliodráma foglalkozásról szóló beszámolókat.

Őriszentpéter, 2016.04.29-30
Színházunk tagjaihoz felkérés érkezett a szervezőktől, hogy az idén is megrendezett Országos Természetvédelmi Konferencián, bibliadráma foglalkozást tartsunk. Mivel bővölködik társulatunk trénerekben és drámajáték vezetőkben, így leginkább az aktuális időpont és a távolság vállalása „jelölte ki” a három bátor és kalandvágyó társunkat. Selmeci Tünde volt a játékmester, neki segített Tompa Zsófi ko-vezetőként, de Zsófi zenészként is jelentős részt vállalt Heinkrich Misivel együtt.
Szombat délelőtt, az őriszentpéteri református templom adott otthont a játéknak – ezúton is köszönet érte!
Rengeteg szimultán program volt – mi például egy idősávban szerepeltünk a Greenpeace-esek akció-workshopjával! – mégis, 30-40 ember, érdeklődő jelenlétével tisztelt meg bennünket, s közülük 25-en aktívan szerepeltek a játékban!
Noé bárkájának a történetét dolgoztuk fel, sok-sok különböző drámatechnikai elemet felhasználva, színes kendőkkel, kiváló zenei motívumokkal inspirálva, bátorítva a résztvevőket. Nagyrészük még sohasem csinált ilyesmit, de azt kell mondjuk, igen hamar ráéreztek, megjött a „játszó kedvük”, kreatívak, oldottak, sőt, jókedvűek voltak mindvégig. Némelyek számára még önismereti hozadékkal is bírt, némely néző szemébe könnyeket csalt…
Szinte mindannyian azt jelezték vissza, hogy nagyon felszabadító, reménységet ébresztő, közösséget teremtő, új gondolatokat, tapasztalásokat hozó volt ez az alkalom számukra. És kell-e ennél több?
Ha kell, akkor „mennyiségében kell”! Vagyis jó lenne, azt szeretnénk, ha a bibliadráma és a szociodráma műfajában felismernék az egyházi és civil szervezetek is, hogy valójában milyen nagy erőforrás rejlik benne, mennyi területen fejtheti ki áldásos hatását!
Azt reméljük, ebből most kaptak egy kis ízelítőt!
Tünde
 Kép(Wikipédia): megépítette Noé bárkáját egy holland asztalos

Szubjektív beszámoló a Zöld OT-ról Hunka Zenta blogján:  http://zentakulturblogja.blogspot.com/2016/05/zoldek-zoldben-az-orseg-sziveben.html?spref=fb
                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése